De magische 17 voor eigenaren van een vakantiewoning

Nieuwsbericht

De magische 17 voor eigenaren van een vakantiewoning

17 weken -  dat is het magische getal van het aantal weken dat een vakantiehuis volgens de Duitse makelaarskantoorvereniging ‘IVD’ moet doorbreken om rendabel te zijn. Als eigenaar van een vakantiehuis krijgt u te maken met de aankoopprijs en bijkomende aanschafkosten . Daarnaast wordt u vaak geconfronteerd met de rentebetaling en de administratieve kosten van uw vakantiehuis. Om rendabel te kunnen opereren is het daarom belangrijk om aandacht te besteden aan sommige aspecten van de aankoop.

Allereerst speelt uw situatie een centrale rol bij de keuze van een vakantiehuis. Hiervoor zou moeten gelden: de ideale locatie is niet waar ik graag op vakantie ga, maar een plek waar het hele jaar door veel toeristen verblijven. Het komt bijvoorbeeld voor dat de kust vaak geassocieerd wordt met de zomervakantie, maar hoeveel toeristen trekt de locatie de rest van het jaar ? Om een vakantiehuis aantrekkelijk te maken, ongeacht het seizoen, kunnen speciale extra’s zoals een sauna of een houtkachel in de accommodatie en/of een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten in de omgeving ervoor zorgen dat de locatie ook in het laagseizoen aantrekkelijk is.

Vroeger werden vakantiewoning vooral gebruikt voor privévakanties, vandaag zijn beleggers vooral geïnteresseerd in vakantiewoningen die dienen als een winstgevende investering. Als u een vakantiehuis van Center Parcs bezit, hoeft u zich geen zorgen te maken over het leegstandrisico of de aantrekkelijkheid van het pand. Vanwege de veelzijdige recreatieve  activiteiten in en rondom het park, noteren de Center Parcs parken het hele jaar door een bezettingsgraad die boven het gemiddelde ligt. Bovendien zijn de Center Parcs parken altijd gelegen op unieke locaties. U hoeft zich in geen enkel geval zorgen te maken over leegstand van uw vakantiewoning, omdat Center Parcs uw directe huurder is en u het hele jaar een gegarandeerd huurinkomen van 5% van de netto koopprijs van uw vakantiehuis betaalt.

Wilt u meer informatie over de beleggingsvoordelen bij Center Parcs Vastgoed? Neem vrijblijvend contact op! Wij staan 7 dagen per week voor u klaar en beantwoorden met plezier al uw vragen.

neem vrijblijvend contact op

U kunt ook een bezoek brengen aan onze stand op de Second Home Expo in Antwerpen op 28 en 29 april! Onze vastgoed adviseurs vertellen u tijdens dit weekend graag meer over onze projecten en uw mogelijkheden. Via de onderstaande link kunt u moeiteloos uw gratis tickets bemachtigen. 

Bestel gratis tickets!