Lage rente maakt koop recreatiewoning populairder dan ooit.

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

NIEUWEGEIN - Nederlanders, Duitsers en Belgen duiken massaal op vakantiehuisjes aan de Noord-Hollandse kust, Zeeland en de Veluwe. Vooral spaarders investeren in een recreatiewoning, als alternatief voor de lage rente.

Nieuwsbericht

Lage rente maakt koop recreatiewoning populairder dan ooit.

NIEUWEGEIN - Nederlanders, Duitsers en Belgen duiken massaal op vakantiehuisjes aan de Noord-Hollandse kust, Zeeland en de Veluwe. Vooral spaarders investeren in een recreatiewoning, als alternatief voor de lage rente.

De verkoop van ruim 3100 vakantiehuisjes in 2015 is een absoluut record, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) en het Kadaster. De NVM verwacht zelfs niet dat de mijlpaal ooit nog wordt overtroffen. Sinds 2004 staat de teller op 1850 verkochte recreatiewoningen per jaar.

Naast Duitse en Belgische toeristen kopen ook steeds meer spaarders en beleggers een vakantiehuisje aan de Nederlandse kust. Dit vormt namelijk een aantrekkelijk investeringsalternatief voor de lage rente en schommelende beurskoersen. Waar in 2014 nog de helft van de vakantiehuisjes werd verhuurd, daar steeg dit vorig jaar naar 70 procent. Het merendeel van de verhurende eigenaren wil zo de kosten drukken, maar bijna een kwart doet dit om rendement uit de belegging te halen.

Bron: Artikel DFT | 29-07-2016