Nieuwsbericht

Milieubelasting en wat we ertegen doen

Door de actuele klimaatverandering en de toenemende bevolkingsgroei wordt het milieu meer belast. Op 1 augustus was het Earth Overshoot Day. Een dag waarbij we stilstaan bij het gebruik van de grondstoffen die de aarde ons geeft.

In slechts 7 maanden tijd hebben we de hulpbronnen van de aarde die de planeet in één jaar tijd kan aanmaken, verbruikt. Dit fenomeen wordt versterkt door het feit dat steeds meer mensen op vakantie willen, waarbij ze het liever niet stellen zonder luxe, comfort en genot. Tegelijkertijd vraagt de maatschappij dat ieder mens – en in het bijzonder bedrijven – verantwoording voor hun handelen afleggen en potentiële negatieve gevolgen van hun activiteiten voor de natuur beperkt houden. Daar staan wij natuurlijk volledig achter!

Een duurzaam bedrijfsleven behoort tot de pijlers van onze bedrijfsactiviteiten. Daarbij focussen we er steeds op om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en streven we ernaar om ons milieubewust handelen te verbeteren.

Wat doen we nu precies?
Wij behouden de natuurlijke rijkdom en breiden het uit rond onze parken. Onze Greenteams zorgen ervoor dat een brede waaier van verschillende dier- en plantsoorten zich goed voelen in onze parken.

Wij beperken onze voetafdruk op het milieu doordat wij amper chloor in onze zwembaden gebruiken, intelligente thermostaten gebruiken die automatisch de temperatuur regelen als onze gasten niet in hun vakantiehuis zijn, oplaadpunten voor elektrische wagens op onze parkeerplaatsen aanbieden, met lokale en regionale leveranciers van levensmiddelen samenwerken en ons afval sorteren. Voor onze inzet kregen we al enkele jaren geleden het certificaat ISO 14001 toegekend, een zeldzame eer voor een bedrijf uit de vrijetijdssector.

Een selectie uit onze onderscheidingen

  • Milieucertificaat ISO 14001
  • Het Green Key-ecolabel, een internationaal label voor milieuvriendelijke toeristische organisaties
  • Het THPE-label voor gebouwen met een beperkt energieverbruik, energie-efficiënte sanitaire voorzieningen en een milieuvriendelijke omgeving
  • Het BBC-kwaliteitskenmerk voor bijna energie-neutrale gebouwen

Wat betekent dit voor u als investeerder?
Bij Center Parcs Vastgoed investeert u niet alleen winstgevend in uw eigen financieel onafhankelijke toekomst, maar ook in een beter milieu. Duurzaamheid is de basis voor alles wat wij bij Center Parcs doen. Ons Naturall Plan is onze leidraad. Dat betekent dat wij met planten en dieren zorgzaam omgaan en de mensen om ons heen meer aandacht schenken.

Ontdek onze actuele vastgoedprojecten, waarbij tijdens het moderniseren van de vakantiehuizen ook gedacht wordt aan een ecologisch verantwoorde toekomst.

Bekijk onze projecten!