Steeds meer investeringen in vakantiehuizen

Nieuwsbericht

Steeds meer investeringen in vakantiehuizen

Een vakantiehuisje aan de Nederlandse of Spaanse kust, dat is allang niet meer alleen voor gepensioneerden weggelegd en is al helemaal geen taboe meer.

Integendeel, de markt voor recreatiewoningen is zeer in trek, denkt Tom van den Brink van de Second Home Beurs, waarvan de volgende editie op 28 en 29 april plaatsvind. "Als we kijken naar de ontwikkelingen rond de beurs, dan is die markt sinds het voorjaar van 2016 in een stroomversnelling beland. Dat heeft te maken met de lage rente, maar ook met de afnemende werkloosheid en de groei van de economie. Dat zorgt ervoor dat mensen denken: we gaan nu investeren", stelt Van den Brink.

"We zien nu ook de kleine zelfstandigen die met hun pensioenpotje puzzelen, of jonge gezinnen die hun spaargeld willen benutten. Het zijn zeker niet meer alleen de 65-plussers."

Inmiddels ziet drie kwart de tweede woning dan ook als een investering. Vijf jaar geleden kochten mensen er vooral voor eigen gebruik een huisje voor erbij, zo blijkt uit cijfers van de beursorganisator. 

Volgens de NVM zijn er in 2016 3.750 recreatiewoningen van eigenaar gewisseld, 20 procent meer dan in het voorgaande jaar. Bovendien zijn er twaalfhonderd nieuwbouwvakantiewoningen bij gekomen. Nederland heeft met meer dan vijftienhonderd recreatieparken "één van de hoogste recreatieparkendichtheden ter wereld". 95 procent van de Nederlandse vakantiewoningen is in zo'n park te vinden.

Populaire landen
Spanje is het populairste land voor een vakantiehuisje, gevolgd door Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. "Binnen Nederland zijn vooral de kustlijn, de Veluwe, Limburg en de Waddeneilanden in trek", aldus Van den Brink. 

De meeste mensen kopen er een huisje bij om er ook zelf regelmatig gebruik van te kunnen maken. Maar het verhuren ervan kan een leuk bedrag opleveren. "Een nettorendement tussen de 4 en 5 procent is reëel", denkt Van den Brink.

Haal meer uit uw spaargeld
Neem vandaag nog contact op met één van onze vastgoedadviseurs en maak kennis met onze projecten in Spanje, Nederland, België en Duitsland.

Investeer in de Noord-Hollandse kust
Vanaf 26 en 27 mei 2018 heeft u de mogelijk om te investeren in een cottage op ons nieuwste project aan de prachtige Nederlandse kust; Center Parcs Park Zandvoort. Dat weekend starten wij officieel met de verkoop. Wilt u hier bij zijn? Schrijf u dan in en maak een afspraak met één van onze vastgoedadviseurs!

Neem contact op!                                                  Schrijf mij in!