Center Parcs: investering van €550 miljoen in make-over van meerdere parken in vier landen.

Investeren in recreatief vastgoed een solide belegging

In een nieuwe stap bij het realiseren van haar internationale strategie om de gastbeleving te verrijken, heeft Center Parcs een nieuwe lange termijn leaseovereenkomst gesloten met Blackstone, eigenaar van vastgoed op meerdere Center Parcs parken.

Nieuwsbericht

Center Parcs: investering van €550 miljoen in make-over van meerdere parken in vier landen.

In een nieuwe stap bij het realiseren van haar internationale strategie om de gastbeleving te verrijken, heeft Center Parcs een nieuwe lange termijn leaseovereenkomst gesloten met Blackstone, eigenaar van vastgoed op meerdere Center Parcs parken. Als onderdeel van deze overeenkomst investeert Blackstone 200 miljoen euro in het vernieuwen van de voorzieningen en accommodaties in de zeven grootste vakantieparken, waaronder zowel Center Parcs Erperheide als Center Parcs de Vossemeren in België. In totaal worden 4.800 cottages vernieuwd en wordt er geïnvesteerd in de centrale faciliteiten, de infrastructuur en nieuwe vormen van beleving.

Uitbreiding parken
Pascal Ferracci, de nieuwe Franse topman van Center Parcs Europe, onderdeel van Pierre & Vacances: “Investeerders als Blackstone willen graag zakendoen omdat er financieel nog altijd brood zit in luxe bungalowparken in de natuur met veel overdekte voorzieningen, zoals horeca, attracties en zwemparadijs die het hele jaar open zijn. “We zijn ook druk bezig met nieuwe locaties voor Center Parcs. We hebben vijf nieuwe parken in Duitsland op het oog. Ook in Frankrijk openen we vestigingen. In Nederland en België sluiten we managementcontracten. Uitbreiding komt er in Scandinavië, de Alpenlanden en Oost-Europa.”

Daarnaast kijkt hij serieus naar partners in China. “Zodra er concrete afspraken over opzet en financiering zijn, zullen we daar samen parken volgens de Chinese wensen en behoeften optuigen.”

Hedendaagse vraag als leidraad
Het grootse deel van de investering besteedt Center Parcs aan de vernieuwing van haar cottages en hotelkamers. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte aan luxe accommodaties van de moderne toerist en investeerder. “Komende jaren gaan we onze parken klaar maken voor de toekomst van korte vakanties. De gast wil steeds meer beleving voor het hele gezin, maar bijvoorbeeld ook extra comfort en wellness”, aldus Pascal Ferracci. Verder krijgen de voorzieningen een make-over. Zo worden de glijbanen van het subtropische zwembad Aqua Mundo voorzien van licht- en geluidseffecten en komen er nieuwe kinderbaden. In twee parken wordt een nieuw dierenparkconcept ingevoerd. Daar kunnen de gasten in een bosrijke omgeving op een natuurlijke manier met de dieren omgaan.

Digitalisering customer journey
In alle zeven parken wordt de volledige customer journey gedigitaliseerd, zodat gasten kunnen genieten van een zorgeloze vakantie: zowel voor als tijdens hun verblijf. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe digitale armbanden waarmee gasten toegang krijgen tot de Aqua Mundo, activiteiten en andere voorzieningen in de parken. Op termijn gaat Center Parcs ook de mogelijkheid geven om met deze armband te betalen en de cottagedeur te openen.

Toekomst
Op korte termijn wil Pascal Ferracci tien extra parken openen. Vaak zijn dit accommodaties met meer dan 500 units. Nu heeft Center Parcs 17.000 accommodaties. Goed voor een omzet van €700 miljoen. "Om winstgevend te blijven, moeten we investeren.”

De succesformule van Center Parcs
Doe mee aan het succes van Center Parcs Vastgoed en investeer in recreatiewoningen inclusief renovatie. Bekijk onze projecten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, neem contact op met één van onze vastgoedadviseurs en ontdek welke investering het beste bij u past!

Contact

Opendeurdagen
Onze opendeurdagen zijn uitermate geschikt om kennis te maken met onze projecten. U krijgt een rondleiding over het park en de mogelijkheid om de kijkwoningen te bezichtigen. Bekijk hier onze geplande evenementen en meld u aan!

Agenda